Информационный сайт о диагностике и лечении гепатитов в Украине

Вниманию общественных организаций «в теме» гепатита С в Украине

19 та 20 травня 2010 року були проведені два заходи, які були присвячені гострій проблемі відповіді на поширення епідемії гепатиту С в Україні, повідомляє сайт Міжнародного фонду «Відродження».

Цей конкурс на міні гранти є продовженням підтримки Міжнародного фонду «Відродження» громадських ініціатив протидії епідемії гепатиту С та має на меті підтримати діяльність, яка була визначена пріоритетною в роботі щодо гепатиту С під час вищезгаданих заходів.

Мета конкурсу — підтримка громадських організацій з метою проведення інформаційно-просвітницьких заходів, які спрямовані на мобілізацію та адвокацію доступу до лікування гепатиту С в Україні.

Учасники конкурсу: громадські організації, благодійні фонди, самоорганізації, які працюють в сфері ВІЛ/СНІД та гепатиту С в Україні.

Пріоритети для підтримки в рамках конкурсу:

Підсилення поінформованості та спроможності НУО та активістів, створення мережі організацій та гуртування спільнот навколо проблеми гепатиту С:

* створення та цільове розповсюдження інформаційно-просвітницьких матеріалів стосовно діагностики, лікування та профілактики гепатиту С, які базуються на достовірній та об’єктивній інформації з особливою увагою на групах ризику;
* проведення семінарів з адвокації, тренінгів, круглих столів, та інших заходів стосовно гепатиту С для представників вразливих груп, спільнот активістів та осіб, які представляють їхні інтереси;
* формування та координація національної мережі неурядових організацій, які працюють в сфері гепатиту С, визначення спільної позиції задля адвокації з представниками інших НУО та активістів, наприклад НУО, які працюють в сфері зменшення шкоди.

Адвокація та розвиток діалогу задля вироблення політики та посилення національної та регіональної відповіді на епідемію гепатиту С та розширення доступу до лікування:

* ініціювання відкритого діалогу представників громадськості та активістів з представниками виконавчої влади та медичною спільнотою з метою посилення відповіді на зростаючу епідемію гепатиту С в Україні та необхідність запровадження Національної програми щодо гепатиту С та виділення відповідного бюджету;
* мотивування та підтримка прихильності регіональних та національних стратегій для розширення доступу до діагностики та лікування гепатиту С, включаючи перемови щодо цін на лікарські препарати для лікування гепатиту С;
* цільове використання засобів масової інформації, цифрових/новітніх медіа задля підвищення обізнаності, стимулювання діалогу та мобілізації з метою подальшої адвокації покращення доступу до діагностики, лікування та профілактики гепатиту С в Україні.

Узнать больше о конкурсе можно на сайте Фонда «Відродження».

Поделиться:

Статьи по теме:

2 Коммент.

  1. Ничего не поняла. Что это там про адвокацию? Это как? Выделят бесплатного адвоката нам? Или наконец сделают образец искового заявления?

  2. И ещё: кто прочёл тут статью про Витафон-Т? Кто пробовал? или знает что-то?

    «Это дает повышение интерферона в крови в 5-8 раз, что близко к результатам лекарственной терапии”. Печень получает микровибрацию от тонуса мышц желчного пузыря»

    Получается, что удалять желчный пузырь ни в коем случае нельзя.

Оставить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*

Можно использовать следующие HTML-теги и атрибуты: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>